Bijzonder kamperen
Start Bijzonder kamperen Activiteiten Groepen Teambuilding Ervaringen Meer informatie

Bijzonder kamperen in tipis en yurts

 

 

Vind je het ook zo fijn om midden in de natuur te verblijven, maar zie je op tegen het gezeul met kampeerspullen, het op- en afbreken van je tent en de primitieve omstandigheden? Dan is CampSpirit precies iets voor jou. Op een eiland vol natuurschoon staan volledig ingerichte, authentieke nomadententen. Deze tenten zijn zodanig opgesteld dat het geheel een knusse, intieme en avontuurlijke sfeer uitstraalt, terwijl er voor iedere gast voldoende ruimte voor privacy is.

 

Indianen Tipi

Een met de natuur en de indiaanse cultuur

 

Overnachten in een tipi is de oervorm van kamperen. De tipi is een kegelvormige tent die van oudsher door de Indianen van de grote prairies in Noord-Amerika werd gebruikt. Deze indianentent werd oorspronkelijk van buffelhuiden gemaakt, maar tegenwoordig is het doek van waterdicht katoen. In het midden van de tipi kun je 's avonds een vuurtje stoken zodat het lekker warm is in de tent. Door de speciale rookflappen te openen heb je geen last van de rook. Bij regen kunnen de rookflappen gesloten worden. In de tipi hangt ook een binnendoek, waardoor het er warm en droog blijft en er voldoende ventilatie is.

 

De tipi straalt een rustgevende en krachtige sfeer uit door de unieke vormgeving. Het is geheel uit natuurlijk materiaal opgebouwd. In een tipi leven, rond een centraal punt, geeft een heel speciaal, geborgen gevoel en tegelijkertijd brengt het je dichter bij de natuur en de Indiaanse cultuur. De tipi is compleet ingericht met opgemaakte bedden voorzien van dikke matrassen, kastjes, tafeltje, kussens, een kookstel, koelbox, kookbenodigdheden, eetgerei, vuurplaats en hout. Op het eiland staan twee 2-persoonstipi's, twee 4-persoonstipi's en twee 6-persoonstipi opgesteld.

 

Volgens de Indianen vertegenwoordigt de vloer van de tipi Moeder Aarde, die ons voedt en beschermt. De wanden van de tipi worden gezien als de hemel, de Vader. De palen vormen de paden van de aarde naar de spirituele wereld, de verbinding tussen de mens en Wakan' Tanka, het Grote Mysterie. (Laubin, vrij vertaald)

 

Zweedse tipi

Aangenaam verblijven

 

De Zweedse tipi heeft de karakteristieke kegelvorm van de traditionele Indianen tipi en is zeker net zo sfeervol. Een verschil met de originele tipi is dat de Zweedse tipi slechts één centrale tentstok heeft. De tent is voorzien van een uniek ventilatiesysteem in de top dat van binnenuit te bedienen is. Zo kun je 's morgens als de zon op het tentdoek schijnt, vanuit je bed de top van de tent openzetten, zodat er een fris briesje door de tent waait.

 

De tent is volledig regendicht, zeer stormvast en goed geďsoleerd, terwijl het tentdoek ademt en het binnenklimaat in de tent plezierig blijft. Ook deze tent is volledig ingericht met bedden, matrassen, kussens, lakens en dekbedden, lantaarns, kastjes, een kookstel, koelbox, kookbenodigdheden, eetgerei, een tafeltje en stoeltjes. Er liggen echte Zweedse rendiervachten op de grond, lekker zacht en warm.

 

De Zweedse tipi is ruim en comfortabel; meerdere personen kunnen er tegelijkertijd in staan. Er kunnen zelfs 8 mensen samen in slapen, maar wij verhuren deze tent als een zeer ruime 2-persoonstent. In overleg kunnen er 3 of 4 personen in overnachten.

 

Mongoolse Yurt

Een kleurrijke beleving

 

De yurt is een traditionele tentsoort die stamt uit de steppen van Mongolië, waar hij nu nog steeds wordt gebruikt. In het Mongools wordt deze tent 'ger' genoemd. De yurt ziet er door de ronde vorm bijzonder aantrekkelijk en vriendelijk uit. Deze sterke en weervaste tent heeft een houten zijframe dat afgedekt is met twee lagen katoen, waartussen zich een dikke laag vilt bevindt. Hierdoor is de tent goed geďsoleerd en tegelijk geventileerd. Het is goed toeven in deze tent, zelfs bij extreme warmte of kou. De yurt heeft bovenin een lichtkoepel waardoor 's nachts de sterren zichtbaar zijn. De uitzonderlijke steunpilaren, de talrijke houten dakspaken en de lichtkoepel geven je een betoverend gevoel. De ruimte kan verwarmd worden door een kachel. De yurt is voorzien van bedden, lakens en dekbedden, een houtkachel, kastjes, een zitgedeelte, koelbox, gasstel, kookbenodigdheden en eetgerei. Aan de voorzijde is een klein terrasje gemaakt om lekker buiten te kunnen zitten. Op het eiland staan 2 yurts opgesteld: een 4-persoons en een 2-persoons. Deze laatste tent is beschilderd in de traditionele Boeddhistische kleur.

 

Sahara tent

 

Om een kleine heuvel op het eiland staan 4 Sahara tenten. De Sahara tent heeft een tipi-achtige vorm, is ruim en heeft stahoogte. Er zijn 2 tenten ingericht voor 4 personen en 2 tenten ingericht voor 2 personen, waar je ook heel comfortabel en vrij goedkoop alleen in kunt overnachten. Elke tent is voorzien van opgemaakte bedden met comfortabele matrassen, een gasstel, koelbox en alle benodigde kook- en eetgerei. Op de heuvel van het Sahara-kampje staat een picknicktafel. Hier kun je je maaltijd nuttigen, terwijl je geniet van het schitterende uitzicht over het Veluwemeer.

 

Meer en grotere foto's van:

(Druk op F11 om het hele scherm te zien)

 De tipis en de yurts

Tips hoe je foto's zo gemakkelijk mogelijk kunt zien:

Je kunt door met je muis op de kleine foto’s te klikken of met je muis op de pijlen op de foto’s zelf te klikken naar een andere foto gaan.

Heel gemakkelijk gaat het ook met het muiswieltje of de cursur pijl toetsen op je toetsenbord <- en -> Of het equivalent op een netbook/laptop

Ga terug via CampSpirit Start, links onderaan

 

Start Bijzonder kamperen Activiteiten Groepen Teambuilding Ervaringen Meer informatie